KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Mit is mesél ez a rajz?

ImageEz a rajz tökéletesen bemutatja a családot és kapcsolatukat.
Sports brandsAir Jordan
Mit mesél nekem ez  a rajz, anélkül, hogy bármit is tudnék a szereplőiről?

A családban két fontos esemény történt: új autó került a házhoz és kistestvér született.
Ez utóbbi a kisebb esemény a rajz alkotója számára. A kisbabát elbújva ábrázolja az anya karjaiban. Úgy tűnik az anyuka most a családtól kissé távolabb is került a pici miatt, hiszen szinte leszakadt a többiek közül.

Az mindenképpen látszik, hogy a rajzoló kislány Julcsi (balra a sárga karú figura) nagyon távol került az édesanyától érzelmileg.
Julcsi számára most sokkal pozitívabb tény a gyönyörű, új autó, ami sznben és formában feltűnően kiemelkedik a rajzon.
A sárga színhasználatból sejthetjük, hogy Julcsi vidám, érdeklődő kislány, aki azért feltalálja magát a családban és jó a közérzete, annak ellenére, hogy most kissé perifériára szorult.

Ennek ellenére most jóval több törődésre, odafigyelésre lenne szüksége, mint amennyit jelenleg kap. A nővérével a legközelebbi a kapcsolata, aki egy kicsit pótmamaként is szerepel. Ezt bizonyítja a kék szín.

Amit Julcsi rózsaszínre szinez az érzelmileg nyílvánvalóan a piros szín. Valószínűleg nem volt a ceruzakészletben "igazi" piros, vagy ha volt, akkor a tompított árnalatot választotta. A piros, vagy annak alternatívája sokszor elfojtott agresszivítást is jelenthet. Ebből adódóan a "piros" szoknyás és a többinél pirosabb arcú nővérrel valószínűleg akadnak konfliktusok.

Mi a teendő Julcsi családon belüli ehylzetének és konfliktusainak javítása érdekében?
A tipikus középső gyerek szindrómát kéne "gyógyítani". Vagyis Julcsit mindenképpen be kéne vonni a kistestvér körüli teendőkbe. Ez segítene abban, hogy újra fontosnak és szretehetőnek érezze magát ebben a családban és kevésbé legyen kiszolgáltatva nővére hol anyáskodó, hol ellenségeskedő hangulatainak.
 
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...