KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Az érzékenység jegyei a kézírásban

szuzir_nAz érzékeny emberek antennái nyitottak a külvilágra...
jordan release dateFragment x Air Jordan 1 Retro High OG Black/Sport Blue-White

éppen ezért lelkületük sebezhetőbb, emócióik erősek és elsődlegesek, ítéleteik többségében érzelmi alapon születnek.

Ha az érzelmi funkciók annyira aktívak egy embernél, hogy a környezetéből érkező impulzusokat az egyén nem képes megszűrni, vagy nem kielégítően tudja feldolgozni, még a minimális intenzitású érzelmi hatások is problémát okozhatnak a pszichében.

Ilyenkor fordul elő, hogy a túl érzékeny ember napokig azon gondolkodik, hogy a másik hogy nézett rá, mit gondolt róla és egyáltalán; helyesen tette-e azt, amit éppen tett.
Vannak  olyanok  is közöttük, akik nemcsak hosszasan rágódnak az eseménye-ken, hanem még el is szenvedik azokat, amivel jócskán megterhelik környezetüket.

Mindezek ellenére az érzékenység, a szociabilitás alapfeltétele, mert csak akkor képes a lélek megnyílni és odafordulni a másik emberhez, ha megvan benne az indíttatás és a kellő érzékenység, hogy akár családi, akár társadalmi szinten empatikus, segítőkész és gondoskodó legyen.

A kézírásban a következő írásjegyek megléte esetén nem árt figyelnünk a kimondott szóra, cselekedeteinkre, mert lehet, hogy – vérmérséklettől függően – egy hosszú ideig gyógyuló sebet ejtünk akaratlanul a másik ember lelkében.

Ha tehát a kézírás fűzéres és gyakori benne az u.n. mélynyergű füzér, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az illető mindent nagyon a lelkére vesz.

Ha a sorok hullámzóak, hasonlóan a víz mozgásához, akkor igen erős  érzelmi beállítottságot tükröz. Ehhez még a törzsvonalak hullámos formája is hozzá-járulhat, akkor kell igazán vigyázni, mert ilyen esetben  a  sértődékenység is jelen van.

A közepes sebességgel haladó, mozgáshangsúlyos és vékony vonalú kézírás, melyben gyakoriak a hajszálvonalak a lélek elerőtlenedését mutatja, ami a ne-gatív hatásokkal szembeni védtelenség tükre.
                   
A kézírás minél inkább jobbra dől, könnyed vonalvezetéssel, annál inkább az érzelmek veszik át az uralmat a tudatosság fölött. Ilyenkor első a szív szava, még
Akkor is, ha az értelem, az ész mást kivánna meg.

A fonalasodó kötésű, de különösen a szóvégi elfonalasodások nagy empátiát és diplomáciai érzéket jeleznek. Ha ezeket a grafikus jegyeket észrevesszük egy kézírásban akkor joggal gondolhatunk arra, hogy az így író ember szinte belelát a másik gondolataiba és a legkülönfélébb emberekkel is megtalálja a hangot.

A segítőkészség, a kapcsolati igény megnyilvánulása a szavak végén lévő füzéres formájú végvonal, mely a másik ember felé nyújtott kéz szimbóluma a kézírásban.

A szociális intelligencia, melyet Chateau a „Szív intelligenciájának” is nevezett lehet áldás, vagy átok a személyiség számára, de a legnagyobb baj akkor következhet be, ha ez a vonás hiányzik a lélekből.


     Utasi Ilona
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...