Tojás koszorú
- Részletek
- Kategória: Húsvét
- Megjelent: 2008. március 21. péntek, 12:54
- Találatok: 19368
 A süteményekhez szánt, kifújt tojásokból készülhet
A süteményekhez szánt, kifújt tojásokból készülhetAnyagok, kellékek:
* fehér és barna kifújt tojáshéj
* körlakú 2mm-es drót
* barna rostpapír, vagy kreppapír
* olló
* ecet
* sniccer
Elkészítése:
Ezt a projektet az ünnep előtti utolsó percekben is elkészíthető
 Mivel nálunk ezeréve nem kapható fehér héjú tojás, egyszerű trükkel 15 perc alatt fehérré bűvészkedhetjük.
Mivel nálunk ezeréve nem kapható fehér héjú tojás, egyszerű trükkel 15 perc alatt fehérré bűvészkedhetjük.
Mindössze a (felbontatlan) barna tojást 10-15 percre egy pohárnyi ecetbe kell áztatni.
Aminkor már le tudod dörzsölni az ujjaddal a barna burkot a tetejéről, akkor ki is veheted.
Előfordulhat, hogy kissé felpuhul a héj, ezért óvatosan kezeld!
Egy konyhai szivaccsal dörzsöld le a barnaságot róla, öblítsd le és állítsd újabb 5-10 percre egy bögrényi csapvízbe.
Innentől a tojásunk tökéletesen fehér és síma lesz, valamint visszakeményedik a héja.
 Most már ki lehet fújni.
Most már ki lehet fújni. 
A két végét 3-4mm-es darabon bontsd meg a sniccerrel és erőteljesen fújd bele a tartalmát egy tányérba.
Ha elsőre nem sikerül, rázd meg többször alaposan és ismételd meg a procedúrát.
A megtisztított fehér és barna tojásokat fűzd fel váltakozva a köralakúra hajlított drótra.
* fehér és barna kifújt tojáshéj
* körlakú 2mm-es drót
* barna rostpapír, vagy kreppapír
* olló
* ecet
* sniccer
Elkészítése:
Ezt a projektet az ünnep előtti utolsó percekben is elkészíthető
Mindössze a (felbontatlan) barna tojást 10-15 percre egy pohárnyi ecetbe kell áztatni.
Aminkor már le tudod dörzsölni az ujjaddal a barna burkot a tetejéről, akkor ki is veheted.
Előfordulhat, hogy kissé felpuhul a héj, ezért óvatosan kezeld!
Egy konyhai szivaccsal dörzsöld le a barnaságot róla, öblítsd le és állítsd újabb 5-10 percre egy bögrényi csapvízbe.
Innentől a tojásunk tökéletesen fehér és síma lesz, valamint visszakeményedik a héja.
 Most már ki lehet fújni.
Most már ki lehet fújni. A két végét 3-4mm-es darabon bontsd meg a sniccerrel és erőteljesen fújd bele a tartalmát egy tányérba.
Ha elsőre nem sikerül, rázd meg többször alaposan és ismételd meg a procedúrát.
A megtisztított fehér és barna tojásokat fűzd fel váltakozva a köralakúra hajlított drótra.
Vágj tojás nagyságú levélformát a félbehajtott kreppapírból, vagy rostpapírból és tekerd a drótra két tojás közé. Természetesen minden tojáspár közé jusson belőle.
Forrás: Martha Stewart