KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Rongygiliszta

Image A legtöbb gyerek iszonyodik a gilisztától, pedig nagyon hasznos állatka. 
Szerettesük meg velük!

Kellékek:
- egy kis darab karton
- toll, vagy ceruza
- rózsaszínű textilhulladék
- tű, cérna, olló
- szivacsdarabka
- filctoll

Elkészítés:
A kartonból vágjunk ki egy tetszőleges méretű kört, ez lesz a giliszta szelvényeinek sablonja. Az elkészült szelvények átmérője körülbelül fele akkora lesz, mint a sabloné, tehát ennek tudatában válasszuk meg a méretet.
A sablont helyezzük a rongyra és rajzoljuk körbe. Jó sok kört rajzoljunk, hiszen minél több szelvényünk van, annál hosszabb lesz a gilisztánk. A fejnek rajzoljuk egy körülbelül dupla akkora kört. Ha ezzel megvagyunk, vágjuk ki a gilisztánk "alkatrészeit".
A következő lépés, a munka türelmi része, hiszen a szelvényeket egyenként, kézzel kell megvarrnunk. Ilyenkor a gyereknek nem muszáj velünk maradnia, nyugodtan elmehet játszani.

Az ügyesebb, nagyobb gyerekek természetesen segíthetnek a varrásban. Egy kis darab cérnát fűzzünk a tűbe, vegyünk a kezünkbe egy kört, és a szélétől kb. 2-3 mm-re egyszerű fércöltéssel varrjuk körbe. Ha ezzel megvagyunk, óvatosan húzzuk össze, mint egy tornazsákot, majd a kilógó cérna két végét csomózzuk meg. A felesleges cérnát vágjuk le, és lapítsuk ki a szelvényt.

Mikor az összes szelvénnyel készen vagyunk, varrjuk meg a fejrészt. Ez ugyanúgy készül, mint a többi rész, de az összehúzás előtt ki kell tömni egy szivacsdarabbal, vagy rongyhulladékkal.

Ha megvagyunk az összes alkatrésszel, már csak egy lépés választ el a gilisztától: egy vastagabb fonálra, vagy erős cérnaszálra fel kell fűznünk a szelvényeket. Ügyeljünk arra, hogy mindig a szelvény közepébe szúrjuk a tűt. Végül felvarrjuk a fejet, és megrajzoljuk az arcot filctollal.
Ha elég bátrak vagyunk, kísérletezhetünk más állatok készítésével is.
Jó munkát!


Arnold Mónika
KreatívCafé szakértő
 

Videó

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.
Regisztráció és bejelentkezés után érhetők el.

 

 

 

ESEMÉNYEK

1. RAYHER Őszi újdonságok és workshop
 Bővebben
2. Hobbyművész Őszi vásár és újdonságok
 Bővebben
3. Hobbyművész tanfolyamok Október - November
 Bővebben
3. RAYHER tanfolyamok 
Bővebben

hobbymuvesz 2015 s

rayher 2015 s

opitec 2015 s

 

multi 2015 s

Loading ...