KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Cikkek

Horgolt madarak

Horgolt madarakUjlaki Ágota kedves, látványos  ötlete

Hozzávalók
*  Maradék színes fonalak
*  Flitterek (szemeknek)
*  Tollak
*  Tömőanyag (vatta)
*  Nagyméretű műanyag vagy fa gyöngy lábaknak

Elkészítés:
Hat láncszemmel kezdünk, amire 12 egyráhajtásos pálcát horgolunk.
Összesen három egyráhajtásos pálcából álló sort kell horgolunk úgy, hogy közben annyit szaporítunk, hogy szabályos kör alakzatot kapjunk.

Két oldalán, kb. a felénél felszedjük a szemeket és vékonyabb horgolófonalból szárnyakat készítünk mindkét oldalra. 4-5 szemből indulunk, 10 szemig szaporírtunk, majd fogyasztunk és az egészet körbehorgoljuk.

A csőrökhöz háromszögformát horgolunk, szintén a vékonyabb fonalból, majd félbehajtuk és összehorgoljuk, vagy összevarrjuk. A flittereket is rögzítjük mindkét oldalon.

Ha mindennel elkészültünk akkor a horgolt alapot összehajtjuk és elkezdjük összevarrni, közben kitömjük vattával, behelyezzük a csőrt és teljesen összevarjuk a madár testét.
Ezután levágunk egy darab fonalat a lábakhoz. A fonal egyik végét megcsomózzuk, ráhúzunk egy gyöngyöt, majd a madár pocakjánál áthúzzuk a fonalat és a másik végére is rögzítjük a gyöngyöt.
A legvégén 2-3 darab, a testhez színben illő tollat szúrunk a madár hátsó részébe.

Napraforgós szép napot és  jó munkát mindenkinek!

madar1

madar2

madar3

madar4
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó