Rántott rizsgombóc

RizsgombócÍzlés szerint lehet köret, vagy saláta mellé önálló fogás.



Hozzávalók:

* só
* bors
* pirospaprika
* 1 tojássárgája
* 2 db egész tojás
* liszt
* zsemlemorzsa
* feta sajt
* kevés mazsola
* mokkáskanálnyi őrölt római kömény
* személyenként 10 dkg rizs
* olaj a sütéshez


Elkészítése:
A sós vízben kifőzött, langyosra hűlt rizshez tojást, lisztet, borsot, paprikát keverünk.

Vizes kézzel golyókat formázunk belőle és a közepébe egy kis kocka feta sajtot nyomunk. Gazdagíthatjuk zöldségekkel, vagy olivabogyóval, mazsolával, zöldpparikával, stb.

Panírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és forró, bő olajban kisütjük. Jégsalátával, szezámmártással ideális.

rizsgomboc