Elkészítése:
A hagymákat vékony karikákra vágjuk és a szalonnával együtt forró zsíron üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk az átöblített és kifacsart savanyú káposztát és főzzük kb 50-60 percig.
Egy másik edényben sorban megpirítjuk a kockára vágott húsokat, fövési sorrendben, hozzáadjuk a fűszereket, a legyalult édeskáposztát és a füstölt húst.
Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús is sós. Kb. 40 percig főzzük. Hozzáadjuk az aszalt szilvát, a kockára vágott szalonnát és a csiperkét.
Ezután összeöntjük a savanyú káposztával, a vörösborral, és kb. 90 percig főzzük. Ezután ízesítjük mézzel és paradicsompürével.
Szükség szerint tovább főzzük.
Házi sütésű, félbevágott kenyérben tálaljuk.