Kertészné kedvence

Párolt sárgarépa hagymával, szalonnávalEgészséges, egyszerűen elkészíthető köret, vagy akár egytálétel, amit érdemes kipróbálni!


Hozzávalók

* 1,5 kg sárgarépa
* fél kg gyöngyhagyma, vagy kisebb vöröshagyma
* 1 csokor petrezselyem
* 3 evőkanál olivaolaj, vagy kókuszzsír
* 25 dkg császárhús
* só, bors (oregánó, rozmaring)

Elkészítése:
A sárgarépát megpucoljuk és karikákra vágjuk. Tisztítsuk meg a hagymát is, de ezt hagyjuk egyben.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, vagy kókuszzsírt és dobjuk rá  a felkockázott császárhúst. Miután megpirult, kiszedjük a zsiradékból egy tányérra. A forró zsiradékra rátesszük a zöldségeket, a zöldségeket és a petrezselymet. Kicsit pirítsuk át és tegyük rá a császárhúst. Szórjuk rá a sót, borsot, oregánót, rozmaringot.
Kevés vizet öntve alá fedő nélkül puhára pároljuk.

Tálalhatjuk húsok, rántott gomba mellé, vagy tejföllel meglocsolva diétás egytálételként is remek. Azonban, ha diétának szánjuk, kókuszzsírral érdemes készíteni és a szalonna helyett több fűszert használjunk, pl.: fokhagyma, római kömény, csili, stb.

sargarepa