Párolt lilakáposzta barna mártással

párolt káposzta Pawlowszky Aranka receptje.
Hozzávalók:
* 1 kg lilakáposzta
* 60 dkg sertéskaraj
* 50 dkg burgonya 
* 1 tasak Knorr barna mártás alap
* ízlés szerint vöröshagyma és fokhagyma
* só, borsika, petrezselyem

Elkészítése:
A hagymát olajon megdinszteljük és a vékony csíkokra vágott káposztát köménymaggal, ecettel és cukorral ízesítve, a káposzta feléig vizzel  felöntve megpároljuk.
A húst  sóval, borsikával és petrezselyemmel olajban megsütjük (mindenki saját ízlése szerint fűszerezheti).
A mártáshoz a mártás alapot elkészítjük a leírás szerint. A hús zsiradékjában Én először megpárolom az apróra vágott  hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a vízzel elkevert mártást, amihez adjunk kevés lisztet is, így sűrűbb lesz.
Köretnek adhatunk hozzá krumpligombócot, főtt vagy sültkrumplit.
Jó étvágyat kívánok!
 
Pawlowszky Aranka
kaposzta