Spenót fasirt

0_spen180Nehéz a férfiakat zöldségekkel etetni (olykor átvitt értelemben is), de ebben a formában sikerrel járhat a próbálkozás. Bár  a látványa nem túl bizalomgerjesztő, az első pár falat garantáltan meggyőz a finomságáról. Igazán egészséges, főként friss spenótból.
Fontos, hogy a mellé kínált kiegészítők harmonizáljanak ízben és színben. .

Mivel kevés és egészséges fajta olajat tartalmaz (ha extraszűz olivát használunk) - ígyez az összeállítás  fogyókúrához is ajánlott.

- Köret: petrezselymes krumpli
- Saláta: paradicsom, lila hagyma, jégsaláta
- Öntet: 1 kis pohár tejföl, 1 kávéskanál mustár, 1 kávéskanál méz, csipet só, friss kakukkfű, bazsalikom, fehérbors

Hozzávalók:
* 50 dkg spenót
* 3 db zsemle
* 1 fej reszelt vöröshagyma
* 4-5 gerezd összetört fokhagyma
* 3 db tojás
* só
* bors, kakukkfű, római kömény
* prézli vagy burgonyapehely
* kevés tej
* 1,5 deci olivaolaj

Elkészítés:
Főzzük ki a spenótot, majd szűrjük le, csepegtessük le és vágjuk apróra, vagy mixeljük.
A zsemlét áztassuk be kevés tejbe és alaposan nyomkodjuk ki.
Egy nagy tálba tegyük át a spenótót és adjuk hozzá a  kinyomkodott zsemlét.
Fűszerezzük sóval, borssal, római köménnyel, kakukkfűvel.
Hogy jobban összeálljon, szórjunk bele zsemlemorzsát.
Formáljunk belőlük pogácsákat. Ha túl lágy, az sem gond, egy kanállal szaggassunk belőle nagyobbacska galuskákat a forró olajra és nyomkodjuk szét kissé.

A serpenyőbe öntsünk kevés olajat és időnként megforgatva a lepénykéket, süssük át mindkét oldalát. Amikor kissé barnás-pirosas színt vesz fel, helyezzük papírtörlőre, vagy szalvétára, hogy a felesleges olajat leitathassuk róla.

Jó étvágyat hozzá!