Cserepes-virágos muffin

Cserépben sült muffin Igazán érdemes elkészíteni, mert garantált siker akár ajándékként, akár vendégfogadásra

Hozzávalók 6 db kisebb cseréphez:

 Félüveg meggybefőtt (a bolti nagyobbfajtából)
 40 dkg liszt, 10 deka búzadara, vagy zsemlemorzsa
 1 zacsló sütőpor
 6 púpos evőkanál kakaópor
 1 tábla étcsoki
 2 tojás
 15 dkg cukor (vagy méz)
 15 dkg puha vaj / olivaolaj
 1 pohárka tejföl (175g)
 a meggybefőtt leve
 egy kevés tej, hogy a massza tejfölsűrűségű legyen
 néhány tisztára suvickolt és kiszárított új virágcserép
 vaj + zsemlemorzsa a kikenéshez
 néhány szál megmosott és lecsöpögtetett citromfű, vagy menta ágacska, vagy "ehető" virág (pl rózsa, szegfű, bodza).
 
 

Cserepes muffin


Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A cserepeket kikenjük vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. a fölösleget kirázzuk belőle.

A meggybefőttet lecsepegtetjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a zsemlemorzsával (vagy búzadarával), a kakaóval és a csokidarabokkal.

A vajat elkeverjük a cukorral, utána a tojásokkal majd hozzáadjuk a tejfölt, majd a meggylevet, tejet.

A lisztes keverékhez hozzáadjuk a tojásos keveréket. Átforgatjuk egy széles fakanállal, majd jöhet bele a meggybefőtt.

 A tésztát a csrerepekbe  töltjük 3/4-ig, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Javaslom, hogy egy sütőlemezre állítsuk a cserepeket és a középtől egy fokkal lejjebb helyezzük el.

A megsült muffinokat hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt tűzdeljük bele a növénykéket.
A növénykék tövéhez kevés tejszínhabot is nyomhatunk.
cserepes2
cserepes