Roberto kedvence

Image Fekete Edit receptje
Hozzávalók
1 db hosszú francia bagett
10 db tojás
3 fej vöröshagyma
1 doboz vörösbab konzerv
30 deka darálthús
fokhagyma
3 evőkanál tejföl
2 deci tej
30 deka reszelt sajt
oliva olaj
őröltbors
oregánó
rozmaring
kakukkfű

Elkészítése:
A kenyeret felszeleteljük ujjnyi karikákra és pirítsuk meg kevés olajon egy serpenyőben.
A darálthúst keverjük el a szétnyomkodott fokhagymával, kevés őröltborssal, sóval, kevés reszelt vöröshagymával és 1 egész tojással.
Formázzunk belőle kisebb, pingpong labda nagyságú  gombócokat.
 
A hagymát felkockázzuk és a babkonzervről leöntjük a levét.
 
A  tojásokat keverjük el a tejföllel, tejjel, a fűszerekkel, 5-6 evőkanál oliva olajjal és sóval.
Öntsük hozzá a kenyér áztatása után maradt keveréket is.
 
A tepsi aljára rendezzük el a pirított kenyérszeletek egy részét, majd  helyezzük rá a húsgombócokat, a hagymát és a babot. Közben a többi kenyeret is tegyük bele.
Öntsük rá a tejfölös keveréket és szórjuk rá a reszelt sajtot.
Helyezzük 180 fokos sütőbe és süssük addig, amíg  a tetején a sajt meolvad és helyenként halványan  megpirul.
 
Hideg mártás és friss saláta illik hozzá.
Mártás: tejföl, só, fokhagyma, pici mustár keveréke
 
Fekete Edit,
Nagykőrös
Image