Kókuszos, fahéjas leves

Image Nagyné Kovács Anita receptje a Karácsonyi receptversenyre
best shoes【2021年発売予定】 サカイ × ナイキ ヴェイパー ワッフル 全4色 - スニーカーウォーズ
 
Hozzávalók:
kókuszdió
fél liter tej
1 evőkanál cukor
1 marék mazsola
1 evőkanál vaníliás pudingpor
fél mokkás kanál fahéj

Elkészítés:
Némi segítség elkelhet, ha kókuszdióból csináljuk, ahogy én is...
A kókuszdiót kifúrjuk a hegnél ( az egyik vége ilyen ).
Kiszívjuk a levét szívószállal ( nem használtam fel, mert szeretem úgy, ahogy van )
Felrajzoljuk a vágás helyét úgy, hogy a lyukas rész legyen az egy negyede!
Flex-szel körbevágjuk, ( vagy vágatjuk férjünkkel )
A két végét is érdemes lecsapni, mert itt fogjuk összeilleszteni őket ragasztóval...
 
Ha kész vagyunk, kiszedjük a belsejét, ( aminek kb negyedét fel is használunk 1 adag leveshez )
Kb 50 gr-nyi kókuszt lereszelünk, feltesszük főni fél liter tejjel.
Forrástól számítva 5 percig főzzük, beletesszük a mazsolát.
 
Külön edényben kikeverjük a pudingport a cukorral, és a fahéjjal kevés hideg tejben,majd hozzáöntjük.
Még 3 percig főzzük.
 
Ha megszáradt a kókuszdió kehely ragasztásunk, akkor kimossuk, száradás után beletálaljuk a finom levesünket.
Fahéjas kakaóporral díszítjük.


A maradék kókuszt tévézés közben finom rágcsálnivaló. Hamar romlik!

Jó étvágyat!

Nagyné Kovács Anita, Tard
Image 
 
Image