Gesztenyével töltött pulyka

Image Fiala Beáta receptje
Igazi ünnepi lakomát varázsolhatunk karácsonyra, ha elkészítjük ezt a finom ételt.

Hozzávalók:
1 nagyobb pulyka
1 kg gesztenye
25 dkg sovány sertéscomb
2 zsemle
2 tojás
1 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna
olaj
só, bors
2 dl tej
 
Elkészítése:
A két zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd ha megpuhult jól kinyomkodjuk. A gesztenyét megfőzzük, és áttörjük, majd hozzáadjuk a darált combot, a zsemlét, a nyers tojást, a tejfölt, majd sózzuk és borsozzuk.

Az így elkészült tölteléket, óvatosan betöltjük a pulyka bőre alá, és a hasüregébe. Hústűvel összetűzzük, a mellét pedig betakarjuk szalonnaszeltekkel.

Egy nagyobb tepsibe tesszük a pulykát, és először a forró sütőben kevés vízzel átpároljuk, majd ropogósra sütjük. Krumli pürével, és salátával tálaljuk. Nagyon jól illik hozzá az áfonyaszósz.
Image