Karácsonyi diós - csokis sütemény

Image Tóth Katalin küldte a receptet

Hozzávalók:

-35 dkg liszt
-22 dkg vaj
-20 dkg cukor
-1 db tojás
-1 púpozott evőkanál kakaópor
-1 zacskó sütőpor
-1 csomag vaniliás cukor
-egy üveg lekvár
 
Töltelék:
-3tojás sárgája
-20 dkg cukor
-2 evőkanál kakaópor
-10 dkg darált dió
-3 tojás habja

Elkészítése:
A lisztet, a vajat, a cukrot és a tojást összekeverjük.
Hozzáöntjük a sütőport, vaniliás cukrot és a kakaóport, és  ha kell egy kétkanál vízzel hígítjuk.
Miután összekevertük és átgyurtuk jó erősen, - zsírozott,középméretű tepsibe nyomkodjuk.
Ezután jó vastagon megkenjük lekvárral.

A 3 tojás sárgáját cukorral és kakaóval jó habosra keverjük.
Belekeverjük a diót.
Ezután  3 tojásfehérjét jó habosra keverünk és lassan  hozzáadjuk a masszához.
Ha  túl sűrű a massza,az nem baj,de ezt leközelebb azzal elkerülhetjük, ha együtt verjük fel.
 
Az alaptésztára rákenjük a lekvárt majd arra a tojást.
Forró sütőben tűpróbáig sütjük, - ez kb.30-40 perc.
Sütés után hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek, így finomabb lesz, mint forrón! Jó étvágyat hozzá,

Tóth Katalin
Image
 
Image