Csokifészek csokitojással

Image Igazi Húsvét meglepetés! Érdemes elkészíteni, ha elismerést szeretnénk kivívni magunknak.
Hozzávalók:
* 30 deka étcsoki
* 5 deka vaj
 * 15 deka fehér csoki
* zsírpapír
* műanyag spakli
* fém mártásos kanál ("csőrös" merőkanál)
* 1 db lufi
* olvasztóedény a csokihoz


Elkészítése:
Terítsük ki a zsírpapírt.
Fújjuk 14cm átmérőjűre alufit.
A  felfújt léggömb méreténél valamivel nagyobb, legalább 10 centi magas fémedényt készítsünk elő. Az étcsokit olvasszuk fel az edényben és keverjük el benne a vajat.
Hagyjuk egy picit hűlni és mártsuk bele a felfújt léggömböt. Tegyük a zsírpapírra és hagyjuk megszilárdulni. A lecsorgó csokitól talpa lesz, amin megáll magától is, ezért nem sokáig kell tarogatnunk.

Image

Újra mártsuk az olvasztott csokiba a már egy rétegnyi bevonattal rendelkező lufit.
Megint tegyük a zsírpapírra szilárdulni.
Még egy harmadik réteget is húzhatunk rá.
Amikor tökéletesen megszilárdult, lyukasszuk ki a léggömböt és emeljük ki a csokiforma belsejéből.
 
Most az olvasztott csokit a csőrös kanál segítségével csorgassuk a zsírpapírra csíkonként.   Hagyjuk kicsit szilárdulni.

Az olvasztott csoki és a műanyag spakli segítségével ragasszuk fel a töredék csoki csíkokat a csokiforma belsejébe és megszilárdulás után a felfordított aljára is.

Ezután már csak a fészekbe való tojásokat kell elkészítenünk a fehér csokiból.
A barna mintázatot a megszilárdult csoki felszínére egyszerűen a  barna olvasztott csokiba mártott ujjunkkal maszatolva érjük el.

Forrás: Martha Stewart
 
Image
A csokitojás elkészítése