Hagymaleves cipóban

ImageA cipóban tálalt leves nagyon látványos, finom és az utolsó falatig ehető.

Running SneakersM2k Tekno

Nem minden cipó alkalmas leves tálalására. Keményhéjú, kisebb - lehetőleg barna - cipót keressünk és még mielőtt vendégeknek tálalnák, próbáljuk ki, hogy kibírja-e átázás nélkül azt az időt, ami alatt elfogyasztható.

Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg burgonya
- 1 l húsleves, kockából
- 4 nagy fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 dl tejszín
- 4 db a zsömlénél alig nagyobb rozscipó
- 1 csokor snidling
- 2 db ecetes uborka

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, felöntjük a húslevessel, és felforraljuk. A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
A hagymát és az uborka kockákat a levesbe tesszük, és lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, amíg a burgonya és a hagyma is megpuhul.
A tűzről levesszük, merülőmixerrel pépesítjük.
Õrölt borssal, köménnyel, és ha szükséges, sóval ízesítjük, majd a tejszínnel simára keverjük. Amíg a leves fő, a cipók tetejéről egy-egy szeletet levágunk, és a cipók belét kikaparjuk. A forró levest a kistányérra állított cipókba merjük, a tetejét finomra vagdalt snidlinggel meghintve máris tálaljuk.