KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Hétköznapjaink hősei

LátásromlásDr Ungváry Lilla szakértőnk írása
Best Nike Sneakers2021年はコラボレーション祭り!人気ブランドのコラボアイテム10選

A betegek akik felkeresnek számomra hősök.  Mernek, akarnak változtatni, gyógyulni és ehhez bátorítást várnak az orvostól. Mert az orvos tud valamit, amit ők nem. Tanult sok tudós dolgot az egyetemen.

Igen, mi valóban rengeteget tanultunk! Könyvoldalak ezreit magoltuk be sok éven keresztül, hogy minél többet tudjunk a betegségekről és a gyógyításról. Majd kikerülve az egyetemről a gyakorlatban kezdtük megtapasztalni ezt a tudást. Volt, ami helyénvalónak tűnt, volt ami kevésbé. Kerestük tovább az új módszereket, gyógyszereket.

De talán a legtöbb, amit adhatunk az orvosságok mellett a tapasztalásunk. Volt olyan betegem, aki azt mondta, attól gyógyult meg, hogy azt mondtam neki, ebből az állapotból meg lehet gyógyulni. És ez nagyon fontos. Mert míg neki ez élete első árpája, szemgyulladása vagy akár súlyosabb betegsége addig én már százat, ezret láttam hasonlót és tudom, melyik milyen gyógyhajlamot mutat.

Hősök számomra attól lesznek ezek az emberek, hogy sokan közülük a gyógyulásból valami mást is megtanulnak. Erőt merítenek önmagukból, az apró sikerekből, a küzdelemből és hogy megéri. Csak csodálattal és tisztelettel tudok adózni sok-sok betegnek akikkel az évek során találkoztam. Szívesen állítanék emléket nekik névtelenül is.

Ezért elmesélek ezekből a történetekből néhányat majd, persze név nélkül.

Az első:

Korábbi egyetemi munkahelyemen súlyos cukorbetegeket kezeltünk, akik sajnos minden küzdelmünk ellenére néha megvakultak. Az egyikük egy könyvelő volt, aki 1-2 év alatt szinte teljesen elvesztette a látását. A derű azonban átsugárzott rajta ekkor is. Kérdeztem, mivel tölti a napjait ilyen látással. ( a megvakulástól ugyanis rettenetesen félnek az emberek, életük legnagyobb veszteségének élik meg sokan, akik csak gondolnak rá…) Azt felelte: kivitték a szobájából az íróasztalt mert mindig nekiment. Viszont megtanult kötni, mert azt vakon is lehet…

A történet bár szomorú, de benne van az élet szeretete és hogy mindig van tovább és a derű, az önmagunk továbbéltetése egy újabblehetőségben sokszor a legreménytelenebb helyzetekben is lehetséges.

Derűs hétköznapokat kívánok

Dr Ungváry Lilla
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...