Kreatív Cafe

Magyarország vezető kreatív portálja

Mezei Katalin Mezei
Katalin
a hazai TV csatornák népszerű
iparművész tanácsadója
Hirdetés
Bejelentkezés

2015 május 28, csütörtök

Ön itt van Kezdőlap

Egy szépséges karkötő készítése

Image Vécs Éva
Egy nagyon egyszerű ékszerkészítési technikát szeretnék bemutatni.

Szükséges anyagok
Image
- 4 mm-s kásagyöngy
- 3x 30 cm-es 0,25 mm-es damil
- 2 db stopper
- 1 db delfinkapocs
- 1 db karika
- 1 db fogó

A 3 damil szálat összefogjuk, a végére húzzuk a stoppert, majd a delfinkapcsot, ezután a szálak végét visszabújtatjuk a stopperbe és egy fogó segítségével összenyomjuk.
Image Image Image

Image Image

Ezután következik a gyöngyök felfűzése. Egy gyöngyöt felfűzünk az első szál damilra, majd még egyszer átfűzzük a damilt a gyöngyön, amelyen így egy hurok alakul ki. A gyöngy megakad a damilon, de még szükség szerint finoman mozgatható. A következő gyöngyszemet kicsit arrébb állítjuk meg. És így tovább fűzzük a gyöngyszemeket sorban. A damil végén kb. 4 cm maradjon üresen.
 
Ha elkészültünk az első szállal, jöhet a másik kettő szép sorban.
Image

Ha elkészültünk, összefogjuk a 3 szálat, és felhúzzuk a stoppert és a karikát az összefogott szálakra. A szálakat visszabújtatjuk a stopperbe, majd összenyomjuk a fogóval.
Image  Image

Így egy 17 cm-s karkötőt kapunk, amely kisebb csuklóra is jó, mivel kissé rugalmas.
Image
Ha ajándékba készítjük, érdemes rátenni a karikára egy 5 cm-s lánchosszabbítót, nehogy zavarba jöjjünk, ha mégsem lett jó a karkötő.
Image Image

Türelmesebbek 5 szálból is készíthetik. Készülhet ugyanezzel a technikával nyaklánc is.  Egy átlagos hosszúságú nyaklánc elkészítéséhez (43 cm-es) kb. 70 cm hosszúságú damilra van szükség.
Image Image

Akinek megtetszett a technika, kipróbálhatja féldrágakővel is. A hobbiboltokban nagyon sokféle kifúrt kő kapható, érdemes vele próbálkozni, nagyon mutatós. A képen egy holdkőből és kék napkőből készült nyaklánc látható.
Image


Hirdetésfelvétel


Telefonon: 06 70 53 11 888   / Nagy Attila
E-mailben: info@kreativcafe.hu