Tojás koszorú

ImageA süteményekhez szánt, kifújt tojásokból készülhet
Anyagok, kellékek:
* fehér és barna kifújt tojáshéj
* körlakú 2mm-es drót
* barna rostpapír, vagy kreppapír
* olló
* ecet
* sniccer

Elkészítése:
Ezt a projektet az ünnep előtti utolsó percekben is elkészíthető

ImageMivel nálunk ezeréve nem kapható fehér héjú tojás, egyszerű trükkel 15 perc alatt fehérré bűvészkedhetjük.
Mindössze a (felbontatlan) barna tojást 10-15 percre egy pohárnyi ecetbe kell áztatni.

Aminkor már le tudod dörzsölni az ujjaddal a barna burkot  a tetejéről, akkor ki is veheted.
Előfordulhat, hogy kissé felpuhul a héj, ezért óvatosan kezeld!

Egy konyhai szivaccsal dörzsöld le a barnaságot róla, öblítsd le és állítsd újabb 5-10 percre egy bögrényi csapvízbe.
Innentől a tojásunk tökéletesen fehér és síma lesz, valamint visszakeményedik a héja.


ImageMost már ki lehet fújni.
A két végét 3-4mm-es darabon bontsd meg a sniccerrel és erőteljesen fújd bele a tartalmát egy tányérba.
Ha elsőre nem sikerül, rázd meg többször alaposan és ismételd meg a procedúrát.

A megtisztított fehér és barna tojásokat fűzd fel váltakozva a köralakúra hajlított drótra.

Vágj tojás nagyságú levélformát a félbehajtott kreppapírból, vagy rostpapírból és tekerd a drótra két tojás közé. Természetesen minden tojáspár közé jusson belőle.

Forrás: Martha Stewart