Ananászos sonkasült

ImageAmennyiben a vendégeinket szeretnénk elkápráztatni, mindenképpen ajánlom ezt a nagyon finom sültet.

 

 Hozzávalók:
* 1 kisebbfajta csontnélküli füstölt sonka
* 1 friss ananász felkarikázva
* 1 csomag szegfűszeg
* 1 liter fehérbor, vagy gyümölcsbor
*  víz
* 1,5 deci kókuszolaj, vagy olivaolaj
* 2-3 ágacska friss rozmaring
* dizsoni mustár
* fél csésze barnacukor

Elkészítése:
Tegyük fel főni a sonkát a bor és annyi víz keverékében, ami ellepi, majd tegyük hozzá a rozmaringot is.
Fedjük be és főzzük puhára. Arra azonban vigyázzunk, ne főjjön szét.

Ha megfőtt, emeljük ki a vízből és egy kiolajozott tepsibe tegyük.
Dörzsöljük be a mustárral körben. Az ananász karikákat a szegfűszeggel megtűzdelve helyezzük el szépen, sorban a sonkán.
Locsoljuk meg kókuszolajjal és tegyük forró sütőbe.
Süssük addig, amíg az ananász kissé pirulni kezd.
Időnként locsolgassuk meg a tetejét a lével, ami alatta keletkezik.
Közben a barnacukrot karamellizáljuk a tüzhelyen. Öntsünk hozzá 1 deci vizet és olvasszuk fel.
Öntsük a sonkára és tegyük vissza még 4-5 percre a sütőbe.

Jó étvágyat hozzá!