KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Millefiori tojás

ImageA tojásdíszítés alternatív módjai is egyre inkább terjednek

 


Nagy előnye még az így készült tojásnak, hogy különlegessége és dekorativítása nem szezonális. Húsvét elmúltával is bátran szem előtt hagyhatjuk. Gyakorlati haszna pedig, hogy papírnehezékként remek!

Anyagok, kellékek:
Fimo Soft égethető gyurma (sötétkék, világoskék, narancs, fehér)
tojás
homok
alufólia
ragasztó
henger alakú ceruza
sniccer

Elkészítés:

ImageA képek alapján a hengeres ceruza segítségével a sötétkék és a fehér gyurmát 1mm vékonyra nyújtjuk.

A narancsszínűből és a világoskékből 4mm vastag hurkát gyúrunk.

A narancsot az 1mm-es sötétkékkel, a világoskéket a fehérrel burkoljuk be. Ez utóbbit cifrázhatjuk azzal, hogy egy középkék hajszálvékonyra nyújtott gyurmaréteggel vonjuk be mielőtt a fehérbe forgatnánk.


Most 4 db, 3mm-es sötétkék hurkát készítünk.
A kis hengereket a kép alapján virágformába rendezzük és belehengergetjük a sötétkék vékonyra nyújtott gyurmába.

ImageEzzel elkészült az alap, amit most már csak vékony szeletekre kell vagdosnunk egy sniccerrel.







Image2.A tojás előkészítése:
Fúrjuk ki a tojást mindkét végén és fújjuk ki a tartalmát.
Nem gond, ha kissé nagyobbra sikerül a lyuk, mert a gyurmával korrigálhatjuk a hibát később.



Mossuk ki a belsejét és az egyik aljára ragasszunk egy pici darab alufóliát.


ImageTöltsük meg a tojást homokkal.
A másik végét is zárjuk le alufóliával.





ImageVonjuk be a tojás felszínét a vékonyra szeletelt gyurmavirágainkkal és finoman simítgassuk egyenletesre.



Mikor ezzel elkészültünk helyezzük sütőbe és 130 fokon, 30 percig süssük.

Image

 

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó