Sajtos aprósütemény

Image Gergely Éva receptje
Tészta:
300-300 g liszt, reszelt ementáli sajt és vaj, 2 tojás, szerencsendió, cayenne-bors ízlés szerint
Kenéshez:
1 tojássárgája 1 evőkanál sűrített tej
Díszítéshez:
szezámmag, köménymag, durvára vágott mandula

Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. A tésztát fóliába tekerve kb.  1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és kis formákkal különböző aprósüteményt vágunk ki.

Tepsibe helyezzük és a sűrített tejjel felvert tojássárgájával megkenjük, ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, köménymaggal vagy mandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
Az aprósütemény jó ízű csemege egy pohár sör, bor vagy pezsgő mellé.

Jó étvágyat!