Fekete Erdő Zuccotto

Zuccoto Ezernyi változatban készíthető ez a fantasztikus toszkán eredetű finomság.
latest Nike releaseNike

Igazán ajánlom! Az eredeti recept brióst, kalácsot használ alaptésztának, de klasszisokkal finomabb házi piskótából készítve. A  "Fekete Erdő" változat továbbfejlesztése az eredeti süteménynek.

Hozzávalók a piskótához:
* 8 db tojás
* 8 púpos evőkanál rétesliszt
* 6 evőkanál porcukor
* 2 evőkanál kakaópor (kihagyható, de a meggyes ezzel finomabb)

Elkészítése:
Készítsük elő a tepsit, amit sütőpapírral kibélelünk, vagy vajjal kikenjük, kilisztezzük.
Indítsuk be a sütőt 180 fokra állítva.
* A tojás fehérjét kezdjük felverni, majd kb 1 perc múlva tegyük hozzá  a porcukrot.
* Verjük jó kemény habbá.
* A tojás sárgáját keverjük el a habverővel fél percig.
* Egy jó széles fakanállal keverjük a habba a tojás sárgáját, vigyázva, hogy  ne törjük nagyon össze.
* A kimért lisztet (amit előtte a kakaóporral elkevertünk)  is szórogassuk hozzá - 5-6 részletben.
* Minden részlet után óvatosan forgassuk át a masszát.
* Tegyük a tepsibe, egyengessük el és toljuk be a sütőbe (a középső rácsra)
* Ha régebbi típusú sütőnk van, egy fakanál nyelével támasszuk ki az ajtaját (hogy max 1 centis rés legyen) és így süssük, hogy a gőz távozhasson, - viszont nyitogatni tilos!
Image
Nagyjából 20 perc múlva kész. Sütőpor és egyéb egészségtelenségek feleslegesek.
Ha a fentiek szerint járunk el, egy ruglmas, szivacsos, finom illatú piskótát kapunk. Ha a piskóta masszába kakaót, mogyorót, diót, mákot, vagy jobb híjján 1 evőkanál búzadarát, vagy zsemlemorzsát keverünk, garantáltan szép magasra emelkedik a tésztánk és nem töpped össze.

Hagyjuk szép lassan kihűlni, majd vágjuk 1 centis hosszanti csíkokra és a fotók alapján bélleljünk ki egy tálat fóliávl, vagy sütőpapírral, majd rendezzük bele a süticsíkokat.
Image
A meggyes krém:
* 9 - 10 deci yoghurt
* 3 deci tejszín (vagy ennek megfelelő tejszínpor
*  zselatin (1.2  deci folyadékhoz)
* 6 evőkanál porcukor
* magozott meggybefőtt

Elkészítése:
Keverjük össze a porcukrot, yoghurtot és a  zselatint. Középmeleg tűzhelyen hevítsük forrpont közelébe, folytonos kevrés mellett. Ha kellőképpen felhevült, húzzuk félre és vízfürdőben hűtsük le, kevergetés mellett. Tegyük bele a felvert tejszínt és a lecsöpögtetett meggyet is.

Összeállítás:
A piskótával kibéllelt tálba öntjük a zselatinos, tejszínes masszát. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Pár óra múlva megszilárdul és kiboríthatjuk egy tálra.
Ezután csokimaszával, vagy tejszínhabbal díszíthetjük.
Egyéb változatot is bátran kipróbálhatunk, pl a gesztenyés zuccottot. A fentiek szerint 1 csommag gesztenyepürével és kevéstejjel, valamint a tejszínnel készítjük a krémet. A közepére csoki puding kerül.
 
Image