Duplacsokis torta

Image Különlegesen finom torta, kreatív díszítési lehetőséggel.

 

Hozzávalók

Tészta:
8 tojás
160 g cukor
160 g liszt
2 ek kakaó
50 g vaj
csipet só
kávéskanálnyi sütőpor

Krém:
Puding 500 ml tejből
100 g csokoládé

Máz:
100 g csokoládé
1 tk olaj
Ostyarudak, bonbonok, grillázs pirított cukorból és durvára vágott dióból, cukorkák, stb
szódabikarbóna

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A még forró pudingban felolvasztjuk az apróra tört csokoládét, és a 3-4 lapba vágott tortát megtöltjük vele, és bevonjuk az oldalát. A tetejére rákenjük az 1 ek olajjal felolvasztott csokoládét, és feldíszítjük a hozzávalókkal.

Grillázs készítése: egy marék diót durvára vágunk. 3-4 ek cukrot lassan, óvatosan felolvasztunk,és amikor már narancssárga színű, egy késhegynyi szódabikarbónát szórunk bele. Gyorsan hozzáadjuk a diót, összekeverjük, és sütőpapírra vagy olajjal kikent lapos tálra kis halmokat rakunk. Összetörve is nagyon mutatós!
 
Máté Zsuzsa