Csoki csipsz süti

Csokis süteményZiehn Brigitta küldte a receptet 



Hozzávalók:
* 20 dkg margarin
* 15 dkg fehér cukor
* 15 dkg barna cukor
* 3 db tojás
* 1 teáskanál vanília kivonat / vaníliás cukor
* 1 kávéskanál só
* 1 teáskanál sütőpor
* 40 dkg liszt (vagy 20 dkg sima liszt - 20 dkg zabliszt)
* 1-2 tábla ét- vagy félédes csoki (olyan csokit érdemes beletenni, ami nem fogy otthon annyira)
mazsola és más aszalt gyümölcsök

Elkészítése:
A margarint összekeverjük a fehér és a barna cukorral, majd a tojásokat hozzáadjuk, összekeverjük. A többi adalékot is fokozatosan beletesszük, mindig kevergetve.
A tepsit kivajazzuk.
A masszából evőkanállal kis halmokat teszünk a tepsire és kör alakúra lapítjuk.

A sütőt előmelegítjük 170 fokra, 10-18 percig sütjük a sütiket.
Ha puhára szeretnéd, akkor addig kell sütni, míg világosak nem lesznek a sütik, szélük pedig aranybarna.
Ha ropogósra, akkor szép aranybarna legyen az egész süti, amikor már barnul a széle, akkor késsel vagy lapáttal fel lehet szedni a tepsiről és még pár percig hagyjuk sülni.
Adag: kb. 1 evőkanál = 1 nagyobb süti, a tepsin kb. 5 cm-re legyenek egymástól az adagok, mivel megnőnek.

Jó étvágyat!

Choclet chips cookie