Zaboska - az egészséges csemege

Keresek valamivel, mint a zabpehely a cookie-kat, a ropogós külső és chewy központ, ezek intesely juhar ízű kezeli kérem mindenkinek. Egész lenmagot hozzá ömlesztett, míg a zabpehely és a len étkezés is hozzájárulnak a szív egészséges oldható rost.
 
1 / 2 csésze (60 g) az egész a régimódi hengerelt zab (nem azonnali vagy gyors szakács)
 
1 evőkanál (15 ml) kókuszolaj, szobahőmérsékleten szilárd *
 
3 evőkanál (45 ml) tiszta juharszirup
 
2 evőkanál (30 ml) Sucanat vagy más finomított elpárolgott cukornád juice
 
1 / 2 teáskanál (2,5 ml) tiszta vanília-kivonat
 
2 evőkanál (30 ml) finomra őrölt lenmagot
 
3 evőkanál (45 ml) egész lenmagot
 
1 / 4 teáskanál (1 ml) szódabikarbóna
 
1 / 4 teáskanál (1 ml) sütőpor
 
1 / 8 teáskanál (0,5 ml) finom tengeri só
 
Melegítsük elő a sütőt 350F (180C). Vonal cookie lemez pergamenre, vagy spray nonstick spray.
 
A tál egy mini robotgép vagy kávédaráló, zúg a zab, amíg el nem hasonlítanak durva étkezés. Öntsük az étkezés egy kis tálba és tegyük félre.
 
A mosatlan processzor tálba, adjuk hozzá a kókuszolaj, juharszirup, Sucanat és őrölt lenmagot. Blend-ig együtt is és sima. Tegyük félre, amíg az intézkedés a többi a száraz hozzávalókat, vagy legalább 2 percig.
 
A tál zab, hozzá az egész lenmagot, szódabikarbóna, sütőpor és a sót, és keverjük terjeszteni mindent. Öntsük a nedves összetevőket át a száraz és keverjük, hogy hozzon létre egy ragadós "tészta".
 
Egy dinnye Baller vagy teáskanálnyit, csepp a keveréket rá cookie lapon mintegy 2 hüvelyk (5 cm) távolságra. Ne simítsa a cookie-kat (akkor terjedt el a saját).
 
Süssük 10-13 percig, amíg puffasztott és repedt a tetején és száraz a széleit. Hagyjuk lehűlni, mielőtt teljesen eltávolítja a lap (akkor cégnek fel, mert hűvös). Teszi 80-10 cookie-kat. Lehet fagyasztani.
 
* Ha a helyiség hőmérséklete elég meleg, hogy a kókuszolaj megolvad, tedd a hűtőbe 10 percig, vagy úgy határozott, mielőtt használja ezt a receptet.

ZabfalatVégre egy édesség, amivel megnyugtathatjuk a lelkiismeretünket


A zabpehely és a len képezi az alapját ennek a süteménynek, amelyek kifejezetten szívbarát táplálékok.

Hozzávalók
* 60 g régimódi hengerelt zabpehely (ez a legolcsóbb, onnan lehet felismerni)
* 1 evőkanál kókuszolaj (szobahőmérsékleten szilárd "kókuszzsír") 
* 5 evőkanál juharszirup
* 1 / 2 teáskanál (2,5 ml) tiszta vanília-kivonat
* 2 evőkanál őrölt lenmag
* 3 evőkanál egész lenmagot
* 1 / 4 teáskanál szódabikarbóna
* 1 / 4 teáskanál sütőpor
* 1 / 8 teáskanál finom tengeri só

Elkészítése
Melegítsük elő a sütőt 180C-ra. 
Egy lapos tepsibe terítsünk zsírpapírt.

A zabpelyhet robotgépben, vagy kávédarálóval daráljuk féldurvára. Öntsük egy nagyobb tálba.
Daráljuk meg a lenmagot is és tegyük egy másik tálba.
Öntsük rá a kókuszolajat és a juhatszirupot. egy mixerrel keverjük simára. 

Az őrölt zabhoz adjuk hozzá a 3 evőkanál egész lenmagot, a szódabikarbónát, a sütőport és a csipet sót. Keverjük össze alaposan.

Öntsük össze a nedves összetevőket a szárazzal, hogy egy kissé ragadós tésztát kapjunk.

Egy evőkanállal szaggassunk kis kupacokat a sütőlapra egymástól 5 cm távolságra. Nem szabad lenyomkodni a tetejüket, mert nagyon laposka lesz.

Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 10-13 percig, amíg kissé megpuffad és a teteje repedezett lesz.  
Hagyjuk teljesen lehűlni, mielőtt leszednénk a lapról. Igazán finom és egészséges!

A tésztamasszából nagyobb adagot is készíthetünk, amit a mélyhűtőben tárolhatunk sütésig.

zaboska