Francia almatorta

Francia almatortaGergely Éva receptje
Nike SneakersAir Jordan

Hozzávalók a tésztához:

 8 dkg vaj
 15 dkg cukor
 1 csomag vaniliáscukor
 csipet só
 2 tojás
 10 dkg liszt
 5 dkg étkezési keményítő, vagy rizsliszt
 1 teáskanál sütőpor
 75 dkg alma

Krémhez
 1,5 dl tejföl
 2 tojás
 1 evőkanál cukor
 1 csomag vaniliáscukor

kerek tortaforma a sütéshez

Elkészítése:
A vajat 10 dkg cukorral, 1 evőkanál vaniliáscukorral és a csipet sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 2 tojást, a lisztet, a keményítőt és a sütőport.
Az almát meghámozzuk, fél cm vastag szeletekre vágjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát kivajazott formába öntjük. A tetejére rakjuk az almákat, és betoljuk a sütőbe. 35 percig sütjük.
A tejfölt 2 tojással, 1 evőkanál cukorral, és a vaniliáscukorral összekeverjük.
A keveréket ráöntjük az almás süteményre, és készre sütjük.
A kihűlt tortát porcukorral, vagy fahéjas cukorral meghintjük. Vanília fagylattal tálaljuk.

almatorta

almatorta2