Póksüti

Image Pawlowszky Aranka receptje
Az alapötletet a google-on találtam, de változtattam az elkészítésén több okból is.
Először is nem szeretem a túl édes külföldi süti recepteket. Másodszor egyszerűbben és gyorsabban akartam elkészíteni.
Valamint az eredeti receptben a lábak ropiból készültek. A sütés végén a pókokat leöntik csokiszósszal plusz tortadara kerül a tetejére. Brrr, tömény cukor undorom lett már a gondolattól is. Meg lehet találni az egyensúlyt a nem túl édes, de még élvezhető édességű süti elkészítésére. Az átalakított verzióm a következő:

* 2 teás csésze liszt
* 1/2 teás csésze cukor
* 1/2 teáskanál szódabikarbóna
* 25 dkg Rama margarin
* 1 db tojás
* 1 cs. vaníliáscukor
* 2 evőkanál kakaópor
* 2 csipet só
* 1/2 teáskanál sütőpor
ImageDíszítéshez csokidara vagy szóró cukor, színes cukor a szemekhez
Elkészítése: a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd ráütjük a tojást és ráöntjük a felovasztott margarint, majd jól összekeverjük.
Ezután elkezdjük a pókok megformázását, attól függ mekkorákat szeretnénk.
Nem érdemes túl kicsikkel bíbelődni.
Sodorjuk ki a lábakat 6 cm hosszan 4-et, tegyük a sütőpapírra, majd középen nyomjuk össze és a tetejére nyomjunk egy labda formájó golyót a lábakra alaposan.
Sütés előtt díszítsük.
Előmelegített 180 C fokos sütőben 25-30 percig süssük. Jó időtöltés a családnak a gyerekekkel együtt megformázni a pókokat.
 
Pawlowszky Aranka