Sacher szelet mentával

ImageAki szereti a nem túlságosan édes ízt, de kedveli a mentát, feltétlenül készítse el ezt a finom, különleges süteményt. A recept alapja egy 80 éves receptkönyvből származik.
Menta helyett citromfű levelet is választhatunk hozzá.

Running SneakersAIR MAX PLUS

 Hozzávalók:

- 15 deka vaj (nem margarin!)
- 15 deka porcukor
- 15 deka keserűcsoki
- 7  tojássárgája
- 7 tojásfehérje
- 10 deka rétesliszt
- 5 deka búzadara
- 10 deka csoki a levelekhez
- 1 maroknyi összeturmixolt friss mentalevél
- néhány mentalevél  a díszítéshez
- csokilevél mintaforma (hobbiboltok)

Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a porcukorral és az összeturmixolt mentalevéllel.
Kanalanként belevegyítjük a 15 dekafinomra reszelt csokoládét.
Belekeverjük óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Óvatosan belvegyítünk a fakanállal 15 deka lisztet.
Bélelt, vagy kivajazott formába öntjük.

A sütőt előmelegítjük 10 perccel korábban 180 fokra. Hagyjunk egy gondolatnyi rést a sütőajtón (pl. peckeljük ki egy fakanál fejrészével fél centire).
Nagyjából 20 perc alatt sül ki, addig ne nyitogassuk az ajtaját!

Olvasszuk fel a levelekhez szánt csokit mikróban vagy egyszerűen a meleg sütő tetején.
A hobbiboltokban kapható műanyag mintába ütsük bele a csokimasszát és hagyjuk kihűlni.
Mossunk és szárítsunk meg néhány mentalevelet és díszítsük a végén a kihűlt, felszeletelt süteményt.
Menta helyett citromfű levelet is használhatunk.