Húsvéti sütemények

Image Ezt az ötletet Pawlowszky Aranka küldte be.
Húsvétra lenne a sütéshez 2 tippem:
Az első 2 nyuszi kelt tésztából készült, de egyszerű az elkészítése.

Hozzávalók:
* 50 dkg liszt
* 1 db tojás
* 1 db tojássárga
* 5 dkg margarin
* 2,5 dl tej
* 5 dkg cukor
* 5 dkg élesztő
* mandula
* csipet só.

Az elkészítés menete:
A lisztet, cukrot, tojást és a sót keverőtálba tesszük.
A megmelegített tejben felovasztjuk a vajat, majd az élesztőt.
A folyadékot a keverőtálba öntjük, robotgéppel simára keverjük, ezután letakarva meleg helyen kelesztjük 30 percig. Átgyúrjuk a tésztát, a feléből megformázzuk a nyuszi testét és a 2 mellső lábát.
A maradékot 3 egyforma részre osztás után kialakítjuk a fejet, füleket és a hátsó lábakat.
Ezután újabb 15 percig kelesztjük. Kialakítjuk a nyúl pár szem mandulából.
A tetejét megkenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30 percig sütjük.
Ha készen van kössünk masnit a nyakába.

Image A második a csokoládés nyuszifej, amihez kerek piskótalapra van szükség.

A piskóta 2 oldalából levágunk és visszaillesztjük a fej tetejére, ha felálló füleket szeretnénk, ha lekonyulót, akkor oldalt rést hagyva helyezzük a füleket a fej mellé.
Harang formájura vágjuk a fejet, akkor megfelelő méretű lesz a fül.
Mindenki ízlése szerint ízesítheti és díszítheti a nyulat.
Ha világos krémmel kenjük meg a tetejét és megszórjuk kókuszreszelékkel fehér húsvéti nyuszit kapunk.
 
Húsvéti reggelihez vagy vacsorához sonka mellé, igazán ünnepi étel lehet. A gyerekek imádják megenni a nyuszi mandula szemeit. Sok sikert kívánok az elkészítéséhez.

Üdvözlettel
Pawlowszky Aranka