KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Baba labda

Labda textilbőlBükkiné Rozika ötlete

latest RunningWoman Shoes


Készítettem egy kis markolászós labdát a pár hónapja született kis Misi babának (Ő a nővérem unokája).

 

Egy könyvből vettem a mintát. Először nagyon komplikáltnak tűnt, de készítés közben kiderült, hogy egyszerű és könnyen elkészíthető. Nem először csinálom, már az én unokáim is ilyen labdával játszottak.
Könnyen meg tudja a baba markolni, nem csúszik ki a kezéből. Amikor nyúl érte.. és mosolyog... el sem akarja engedni, ez csodálatos!

Hozzávalók:
* maradék plüss vagy bármílyen anyag darabok
* tű
* nagyon erős cérna
* olló
* varrógép
* tömőanyag (töltő flíz)
* szabásminta + 1. 2. 3. 4. sz rajzok

Elkészítése:
Szabjunk ki a labda félkör darabjából és a betoldási részből 12 - 12 db-ot. A szabásnál ügyeljünk a szálirányra, hogy formás kis játékot készíthessünk.
A feltűntetett méretű darabokból kb 50 cm kerületű labda lesz, ezért fénymásoló segítségével kicsinyíthetjük, de az ekkora labda is nagyon könnyű játék.

Varrjuk a félkör alapra a betoldási részt az 1.sz rajz alapján, majd a varrógép talpat felemelve, fordítsunk az anyagon és varrjuk rá a másik felét is a félkörre (2.sz. rajz)

Ezután a 3.sz. rajzon látható módon varrjuk le, kis nyílást hagyva a kitöméshez.

Mind a 12 db-ot varrjuk meg így.

labda1

Tömjük ki  - nem túl keményre, csak formásra  - , majd varrjuk be a nyílást. Ezt lehet kézzel is, nem fog látszódni, a labda belsejében lesz.
Vegyünk 3 db kitömött darabot és erősen öltsük össze a háromszög sarkainál, majd fordítsuk meg. Mintha kifordítanánk.
Már nem is látszik, hol és hogyan varrtuk össze!

Varrjuk össze a "C" pontoknál, ahogy a 4.sz rajzon látható.

Készítsünk ebből még hármat.

Nagyon erősen varrjuk össze a "C" pontnál mind a négy darabot. Először kettőt-kettőt,majd ezeket egymáshoz. Ez sem fog látszódni, belül lesz, lényeg, hogy erősen varrjuk össze!

Végül varrjuk össze a háromszög csúcsokat. Fogjuk meg erősen a labdát, a két csúcsot szorosan fogva, kissé kifordítva a belső részét öltsük össze, jól csomózzuk meg. Nem fog látszódni!

Így haladjunk körbe, míg minden sarkot összeöltünk.
Ha nincs varrógép, kézzel is elkészíthető, így sem vesz nagyon sok időt igénybe. Arra azonban ügyeljünk, hogy nagyon erős legyen a varrás, hogy a töltőanyag még véletlenül se kerülhessen a kisgyerek szájába, ha rágcsálja.

Garantáltan kedves játék lesz!

Próbálják ki! Sok sikert!

Bükkiné Rozi

labda2

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...