KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Virág magokból

a magvirag180Bükkiné Rozika ötlete

Sneakers StoreAir Jordan 1 Retro High OG Wmns "Panda" CD0461-007 Women/Men Super Deals, Price: $98.03 - Air Jordan Shoes


Hozzávalók:
Sárgabarackmag
Tökmag
Szilvamag
Mustármag
Pisztácia héj
Fűzfaág (vagy bármílyen vékony faág)
Ragasztó (pisztoly)
Hobbi ragasztó
Akril festék
Akril lakk
Fúró
5 cm-es mini cserép
Gipsz
Szizál

Elkészítése:
A nagyobb virág közepe barackmag. Fúrjuk ki óvatosan, hogy a fúró nehogy átszaladjon rajta. Akkora lyukat készítsünk, amibe egy kihegyezett ágacskát bele tudunk dugni. Ugyanígy a pisztáciahéj egyik felét is fúrjuk ki.

Tehát a nagy virág közepe barackmag.
Ragasztózzuk meg egyenként a szilvamagok egyik végét és rakjuk körbe a barackmagot. Kenjük meg a közepét hobbi ragasztóval és mártsuk egy kistányérra kiöntött mustármag kupacba.
Kezünkkel még nyomogassuk rá az apró magvakat,hogy mindenhová jusson.

A hátoldalán a kis lyukat ragasztózzuk meg, a kihegyezett ágat is és illesszük össze szorosan. Tartsuk egy kicsit, míg megszilárdul.

a magvirag1

A kisebb virág közepe pisztácia héj. Az egyik felét (amelyik nincs kifúrva) töltsük meg ragasztóval és gyorsan rakjuk körbe tökmaggal.
Mikor kész, nyomjunk a közepébe ragasztót és illesszük rá a kifúrt pisztácia héjat.Ezután rögtön szúrjuk bele a kihegyezett ágacskát, így a ragasztó meg is fogja, nem csúszik majd ki.
Ha nem sikerült gyorsnak lennünk, akkor ragasztózzuk meg a kihegyezett ágat és a lyukra is tegyünk egy keveset és így illesszük össze.

a magvirag2

Ennek a virágnak a közepét is teleragaszthatjuk mustármaggal, de nem fontos. 
Ezután a fő, vastag szárba (melyet előzőleg óvatosan fúrjunk át ott, ahová az ágacskákat szeretnénk tenni) illesszük bele a virágszálakat ragasztó segítségével a már leírt módon.
Persze, ha sikerül olyan ágat találnunk, amely úgy ágazik, ahogy szeretnénk, akkor csak a hegyeket kell kihegyezni és nem kell fúrni a fő szálat.
Ezután kedvünk szerint ragasszunk kis tökmag leveleket a szárakra. A szárra pici ragasztót tegyünk és rögtön rá a tökmagot, azonnal ott is marad.
a magvirag3
Ha kész a munkánk, lakkozzuk le. Akinek színesen tetszik, festékkel fesse le lakkozás előtt. Ecsettel mindenhová kerüljön lakk, ezzel meg is erősítjük a virágokat és a leveleket a helyükön és szép fényes is lesz a munkánk. Ha nem zárt térben vagyunk, akkor lakkspray is megfelel.

a magvirag4

Amennyiben cserépbe szeretnénk tenni, keverjünk össze gipszet vízzel tejföl sűrűségűre és öntsük a nejlon zacskóval kibélelt kis cserépbe.
Nem kell teljesen tele, hagyjunk kb.1 cm helyet a széléig.
Amíg elmossuk a gipszes edénykét, addig szilárdul egy kicsit. Ekkor szúrjuk bele kis virágokat. Ha még lágy az anyag és nem akar megállni a virág, támasszuk körbe és hagyjuk keményre szilárdulni.

a magvirag5

Ekkor vágjuk körbe a nejlont úgy, hogy ne látszódjon ki a cserépből. A gipszre ragasszunk szizált és végül a cserép szélére is. Kis raffia masnival díszítsük.

Végül pedig a színes változata, akrilfestékkel dekorálva:

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...