KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Kavicsokból készül

Közel lakunk a Dunához és a séták alkalmával a gyerekekkel ,mindig gyüjtünk szép kavicsokat,nagyobb köveket, amelyeknek mondanivalójuk van. Már alig kell festeni, kicsit kiegészíteni, hiszen
már maga a kö megmutatja, hogy ő "kicsoda".
A teknősbékának fejet és lábakat levegőre száradó gyurmából készitettem, festés után lelakkoztam. A bagolyhoz csak egy kis ragasztó (két komponensű, ez a biztos) és festék kellett. Festés után lelakkoztam.
Már több követ festettem, látom az oldalon, hogy más is szereti ezt csinálni.
Tavasszal kagylókat is kihord a víz....
A sellő lányt agyagból formáztam és akril festékkel lefestettem,a haja kender.
Az interneten keresgélve találtam egy csoda szép rózsa gömböt, amit megpróbáltam elkészíteni, így sikerült.Szines nyomtatópapír kell hozzá és ragasztó. A formát magam rajzoltam meg, addig rajzoltam a 2 cm átmérőjű köröket - az első körív metszési pontjaira ...és így tovább (ahogy iskolában óra alatt rajzolgattuk a virágokat a körzővel), míg egy kb 10 cm átmérőjű, 6 szirmú virágot kaptam. Ez a minta.Minden rózsa és a zöld alap is ennek alapján készült.
Mivel az interneten találtam, nem a saját ötletem , leírjam pontosan,hogy hogy hajtogassuk és ragasszuk össze, vagy csak mutassuk meg, mint dekorációt?
Íme néhány kép.
SellőKözel lakunk a Dunához és a séták alkalmával a gyerekekkel mindig gyűjtünk szép kavicsokat, nagyobb köveket,  amelyeknek mondanivalójuk van...
latest Nike releaseAir Jordan

Már alig kell festeni, kicsit kiegészíteni, hiszen már maga a kő megmutatja, hogy "ő" kicsoda!

A teknősbékának fejet és lábakat levegőre száradó gyurmából készítettem, festés után lelakkoztam.

teknos

A bagolyhoz csak egy kis ragasztó (két komponensű, ez a biztos) - és festék kellett.
Festés után lelakkoztam. Már több követ festettem, látom az oldalon, hogy más is szereti ezt csinálni. 

bagoly


Tavasszal kagylókat is kihord a víz....A sellő lányt agyagból formáztam és akril festékkel lefestettem, a haja kenderből van.

Bükkiné Rozi
sello
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...