KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Cikkek

Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsaKónya Krisztina Pécsről küldte ezt a finom receptet
Running sportsTHE SNEAKER BULLETIN
Kedves KreativCafe! Kedves Mindenki!

Végre érezhető - bárki bármit is mond - hogy itt a tavasz. Nálunk itt a Mecsekben már növekedik a Medvehagyma, tegnap már szedtem is egy adagot. Én nagyon szeretem, rengeteg a jótékony hatóanyag benne, nagyon egészséges és sokféleképpen elkészíthető, lehet saláta, krémleves, pástétom, húsok töltelékébe lehet tenni és persze az elmaradhatatlan medvehagymás pogácsába.
Az orfűi medvehagyma fesztiválon ettem ilyet először, de azóta sokszor elkészítettem én is. Most ennek a receptjét küldöm nektek.

Hozzávalók:
* 50 dkg liszt
* 10 dkg medvehagymalevél
* 2 tojás sárgája
* 1 dl tejföl
* 25 dkg vaj vagy margarin
* 3 dkg élesztő
* 1 dl tej
* só, 1 dkg cukor

Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót.

Jól kidolgozzuk félkemény rétestésztának, amit fél óráig pihentetünk.

A medvehagyma leveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük.

Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.

Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd sütjük. Kb.15-25 perc alatt megsül, 200-220 fokon.

Jó étvágyat hozzá!

További jó munkát és szép tavaszi napsütéses napokat kívánok!

Kónya Krisztina Pécsről

1medvepogacsa

1medvepogacsa2
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó