KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Adventi koszorú és ajtódísz

Image Ujlaki Ágota ötletei
Hozzávalók:
- szalma koszorú alap
- borostyán (jó ha van nagyobb és kisebb levél)
- 4 db gyertya
- erősebb drót
- gyertyához illő szalagok
- száraz díszek, gyöngyök
- ragasztópisztoly


Elkészítés:
Tervezzük meg, hogy hová szeretnénk tenni a gyertyáinkat a koszorún.
Ahová nem teszünk gyertyát, azt a részt tekerjük be a szalaggal, ahová a gyertyát szánjuk, azt a részt, pedig a ragasztópisztoly segítségével fedjük be borostyánnal.

A drótból vágjunk 5 cm-es darabokat (4×2 db kell) és melegítés segítségével szúrjuk bele a gyertyákba (egy gyertyába két drót) úgy, hogy kb. a fele álljon ki belőle, mert itt fogjuk beleszúrni a koszorúba. Ha készen vagyunk, szúrjuk a gyertyákat a borostyánon át a koszorúalapunkba.

Ezután ízlés szerint a ragasztópisztoly segítségével díszítsük a koszorúnkat száraz termés díszekkel, gyöngyökkel, masnival.
Az ajtódísz ugyanezzel a technikával készül, csak a végén tegyünk rá akasztóként damilt, mellyel majd az ajtóra rögzítjük.
Image Image
Tipp: Ha a borostyánlevelek alá szigetelő szalagot tesztünk és úgy ragasztjuk fel a leveleket, akkor a dekoráció Advent elmúltával egy mozdulattal eltávolítható a koszorúalapról. Így az alap több évig is újrahasznosítható.
Image Image

Napraforgós szép napot és jó munkát mindenkinek!
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...