KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

A csodálatos búzafű

Image „Isteni Mannának” is nevezik ezt a zöld levet, amely egy fontos alapköve ennek az életformának.

A tönkölybúzafű  frissen préselt leve (klorofil koktél) kitűnő természetes tisztító, gyógyító regeneráló, sav-lúg egyensúly helyreállító, a szervezet elsavasodását gátló, tápláló és védő tulajdonságaival kerültek a figyelem középpontjába Amerikában és szerte a világban.
A búzafű a fű nagyságúra megnőtt (kb. 15-20 cm), csíráztatott bio tönkölybúza, melyből frissen kipréselik a növényi nedveket.
Ezt az édeskés, zöld levet hívják búzafűlének. A préselésre azért van szükség, mert - a növényevő állatokkal szemben - az emberi emésztőrendszer nem képes nagy mennyiségű növényi rostot megemészteni.
A búzafű nem a klasszikus értelmében vett „gyógyszer”, azaz semmilyen egészségre káros mellékhatása nincs! 100%-ban természetes eredetű, adalékanyagokat és tartósítószereket egyáltalán nem tartalmaz. Elfogyasztása több kilónyi zöldségnek felel meg, ami köztudottan az emberi szervezet egyik nélkülözhetetlen tápláléka.  A búzafű leve nagyon sokféle hasznos anyagot tartalmaz.

Fehérjék:
A fehérjék úgynevezett aminosavakból állnak. A víz mellett a fehérje a legbőségesebb tápanyag a testben. A test szárazanyag tartalmának több mint 50 % fehérje, tehát elmondhatjuk, hogy egy igen jelentős építőköve az emberi szervezetnek.
Az aminosavak egyenesen a vérben szívódnak fel - itt semlegesítik a mérgező elemeket (pl.: nikotin, higany, stb.) úgy hogy átváltoztatják őket oldhatatlan sókká. Az aminosavak felelősek a sejtutánpótlásért, a hormontermeléstől kezdve az izmok, a vér és egyéb szervek felépítéséig.

Klorofill:
A búzafű egyik legfontosabb hatóanyaga a klorofill, melyet nevezhetünk a növények "vérének" is. A klorofill az szabad szemmel nem látható molekuláris anyag a növényekben, mely a fotoszintézisért felelős.
A fotoszintézis során a növények a Napból származó fényenergia felhasználásával szerves vegyületeket állítanak elő. A világon minden élet ettől a folyamattól függ, hiszen a táplálékunk egy része és a levegőben található oxigénünk is ennek a folyamatnak az eredménye.
Erősíti a sejteket, méregteleníti a májat, a szennyezést okozó elemeket gátolja. A test minden sejtjének energiát és tápanyagot szállít a véráram útján.  Klorofill tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében is komoly szerepe van.

Vitaminok
A búzafű présleve sok A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B10- és E-vitamint tartalmaz.
Jelentős a B-17 (laetrille, amigdalin) tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket. (A mai átlagos étrend kb. 400-szor kevesebb B-17 vitamint tartalmaz, mint a természetes népek étrendje, ahol a rák előfordulása igen-igen alacsony.)

A búzafűlé az egyik leggazdagabb A- és C-vitamin forrás. Majdnem annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citromfélék, többet a szokványos zöldségeknél. A C-vitamin fontos a bőr, fogak, íny, szem, izmok, izületek épségéhez. Egyenlő arányban gazdag, F-, K- vitaminokban. 

Több A-vitamint tartalmaz, mint a zöld saláták és  a gyümölcsök. Fontos a normális növekedéshez, a jó látáshoz és szaporodáshoz. A B-vitamin energiát ad, támogatja az idegrendszert és az emésztőrendszert. Az agy és a test szabályos fejlődéséhez, valamint a mellékvese működéséhez szükséges. Az E-vitamin zsírban oldódó vitamin, antioxidáns hatása elismert, védi a szívet. Elegendő E- vitamin nélkül izomsorvadás jön létre.

Enzimek
Minden cselekvés a gondolkodástól kezdve, az emésztésen át, a láb mozgásáig enzimek ezreinek tevékenységét igénylik.
A búzafűlében található enzimek aktív összetevői többek között tisztítják a vért, semlegesítik a sejtekben tárolt mérgeket. Ha ezeknek az enzimeknek a mennyisége hanyatlik, az egyenlő az öregedéssel és/vagy különböző betegségek kialakulásával.

Néhány példa enzimekre, melyek a búzafűlében megtalálhatók:

Antioxidánsok: szükségesek a sejtlégzéshez, megkötik a szabadgyököket. (A szabadgyököket a kutatások összefüggésbe hozták szinte valamennyi civilizációs betegséggel; pl.: különböző rákos megbetegedések, korai öregedés, szívbetegségek.)
Citokróm-oxidáz: egyfajta antioxidáns, mely alátámasztja a sejtlégzést.
Amiláz: elősegíti az emésztést, nagy szerepe van főleg a keményítők lebontásában.
Lipáz: zsírbontó enzim. SOD (szuper-oxid-diszmutáz): valamennyi sejtben megtalálható, lassítja a sejtöregedést.

Mire is használható a búzafű leve?
* Az immunrendszert jelentős mértékben erősíti, mely közvetlen kapcsolatban áll a betegségek megelőzésében és leküzdésében nyújtott hatással. A káros sejteket, baktériumokat elpusztítja.
Csökkenti a rákos megbetegedés lehetőségét, segítheti a rákos megbetegedések gyógyulását, mivel magas B17 tartalma miatt a normál sejtek befolyásolása nélkül képes szétrombolni a ráksejteket. 

* A cukorbetegséget kezdeti stádiumában akár vissza is lehet fordítani, illetve a további romlást meg lehet akadályozni a búzafűlé rendszeres szedésével.

* Emeli az emberi szervezet energiaszintjét, felpezsdíti a szervezetet. Az idős, leromlott szervezetet hetek alatt tevékennyé, aktívvá teheti testileg és szellemileg is.

* Serkenti a véráramlást, javítja a keringést, amelynek számos közvetett pozitív hatása ismert. Például: segíti a belső szervek működését (szív, tüdő, gyomor, belek, stb.), erősíti az immunrendszert, az oxigéndús vér révén javul a sejtek oxigénellátása, csökkenti a gyulladásokat, segítség a hajhullás ellen, stb.

* Megszűnteti az emésztési- és bélproblémákat, segít visszaállítani a természetes bélflórát a hasznos baktériumok egyensúlyának helyreállításával.
A bélben található bolyhokat felszabadítja a lerakódott méreganyagoktól, így javítva a táplálék felszívódását. Normális székletet eredményez.

* A gyomorproblémákat - pl.: puffadás, gyomorfekély, stb. - jótékonyan befolyásolja.

* Segíti a súlyfelesleg egyenletes és folyamatos leadását, így a szervezetet nem kell megterhelni a különböző fogyókúrák táplálék megvonásával és vegyi anyagaival. A helyes testsúly megtartásában is jelentős eredményeket lehet könnyen elérni. (Például: csökken az édesség vagy kávé iránti vágy.)

* Helyreállítja a DNS-t mert a zsenge füvek csúcsában lévő alkotórész képes elősegíteni az újjáépülést a sérült sejtekben.

* Jótékony hatással van az idegrendszerre. A mai élet feszültségei, stresszhatásai ellen fokozott védelmet nyújt.

* Csökkenti a fáradékonyságot, növeli a terhelhetőséget.

* Stressz okozta álmatlanság, nyugtalanság ellen is kiváló.

* Külsőleg sebek, gyulladások, fekélyek, égési sérülések gyógyítására is használható. 

Jó egészséget kíván: 
Komlósi Péter


 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...