KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Ki hogy szeret?

szerelemUtasi Ilona Grafológus szakértőnk  írása
latest jordan SneakersWomen Air Jordan 1 Mid "Crimson Tint" 852542-801 Pink White Online, Price: $88.58 - Air Jordan Shoes

Ez az az érzelem, amit minden halandó ember érez beállítottsága szerint legalább egyszer, vagy akár többször is.
Ilyenkor tavasztájt, amikor közeleg a május, a vénuszi hónap, szinte a levegőben van a sze-relem és még azt az embert is megérinti hangulata, aki egyébként védőpáncélt visel a szívén.

A kézírásból úgy vehető észre a „védőpáncél” jelenléte, hogy maga az írás is keményebb, merevebb, védekező benyomást kelt, hasonlóan a „páncél” anyagához és eltakaró grafikus jegyek tarkítják, pld zárt betűk, árkádok.
Már ebből is sejthető, amit nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a kézírás egy szimbólum rendszer, a bennünk lévő lelki folyamatokat tükrözi. Ennek egy szembetűnő formája pld. a kézírás dőlése. A természetes írómozgásból adódóan kb. 85°-os dőlés következik, ilyen eset-ben az értelem és az érzelem egyensúlyáról beszélhetünk.

Ahogy a kézírás egyre inkább elkezd jobbra dőlni, úgy veszi át az uralmat a szív szava az ész fölött, mely szélsőséges esetben  egészen az önfeladásig juthat el.
Amikor ellenben a kézírás elkezd balra dőltté válni és a betűk helyébe egy embert képzelünk látható, hogy egy visszafogott, a másik embertől elhúzódó lélek áll mögötte. Ha egyéb jegyek (pld szögesedés, horgok, kampók, árkádok, feszes vonalak és erős nyomaték) is társulnak hozzá, akkor egy „akarnokkal” van dolgunk, aki egójából indul ki és többnyire szubjektív, érzelmeit nem mutatja ki – már, ha vannak ilyenek.

Az álló írás grafológiai szempontból balradőltnek minősül, mert nem a kéz természetes moz-dulatát követi, ezért ki lehet mondani – ahogyan a mondás is szól – hogy „Tartja magát”, vagyis nehezen oldódik, inkább értelemmel közelít, mint az érzelmek útján.

Ami még első pillanatban szembetűnik az írástömböt figyelve az, hogy az írás lehet kötött, vagy kötetlen, illetve csoportosan kötött (2-3 betű kötése esetén). Ez utóbbi a legszerencsésebb, mert spontán követi a gondolatot, az érzelmek szintjén pedig képes kötődni, de az önállóságát is meg tudja őrizni.
Ha azonban túlságosan kötődnek egymáshoz a betűk, akkor nehezen szakad el a másik ember-től, szinte a leválási képtelenségig kapaszkodik párjába, néha még akkor is, amikor már régen lépni kellene…
Előfordul olyan eset, amikor a kézírás szaggatott illetve kötetlen (nyomtatott betűs) ilyenkor a lélek nem képes érzelmeit kifejezni, elárulni, mert pont az a momentum hiányzik, ami elárulná hogyan kötődik társához – ez pedig a kötővonal.

Utasi Ilona
+3630 476 0009
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...