KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Menyasszonyi ruha

Image A menyasszony első gondolata általában, hogy "Te jó ég! Milyen legyen a menyasszonyi ruhám?"
Best jordan SneakersNike Air Max 270 Black Gold Shoes Best Price AH8050-007 – Buy Best Price Adidas&Nike Sport Sneakers

Vannak, akiknek kialakult ízlésviláguk van, és pontosan tudják, hogy mi áll jól nekik, és mi előnytelen.
Ám inkább azok vannak többségben, akiknek fogalmuk sincsen, hogy milyen típusú menyasszonyi ruhát szeretnének. Ilyenkor feltétlenül hallgassunk a menyasszonyi ruhaszalon eladójára.
Õ biztosan azt fogja Neked kínálni, amiben a legszebb vagy!

Először is azt kell eldöntened, hogy kölcsönzöl-e, vagy varratsz?

Mi szól a kölcsönzés mellett? Ha olyan ruhát szeretnél, amiket az esküvői magazinokban látsz, és gyönyörű, márkás ruhában szeretnél pompázni, akkor ezt a megoldást válaszd! Ilyen ruhákat megvarrni nagyon kevesen tudnak, és az is rengetegbe kerülne! Jó megoldás a kölcsönzés akkor is, ha szűkebb a pénztárca, és találsz olyan szalont, ahol a régebbi modelleket (amik attól függetlenül még csodálatosak) sokkal olcsóbban, akár harmadáron kölcsönzik, mint az új modelleket.

Mi szól a varratás mellett? Ha szeretnél egyedi ruhát, amit Te terveztél el, csak a Te méretedre, saját elképzeléseid szerint, amit hazavihetsz, ezt válaszd! Próbálj meg olyan varrodát keresni, ahol a referenciákat meg tudod tekinteni akár fotókon, akár élőben (nehogy kellemetlen csalódás érjen, mert nem minden varrónő tud menyasszonyi ruhát varrni, és díszíteni!!!). Esküvő után a saját ruhádat eladhatod (sokan az interneten különböző esküvős fórumokon hirdetik meg), vagy befestetheted, és estélyi ruhaként bármilyen bálban használhatod.


Sok kölcsönző szereti, ha a menyasszonyt az édesanya kíséri el a ruhapróbára. Nekem az a tapasztalatom, hogy ez legtöbbször cirkuszt, konfliktust okoz. Az édesanyák általában a régimódi habos-babos fidres-fodros ruhákban látják a leggyönyörűbbnek a kislányukat! Mikor azután az ifjú ara kiválasztja a lehető legdivatosabb, legsimább A-vonalú ruhát, az anyuka teljesen összeomlik, és nem érti, hogy miért ehhez ragaszkodik a lánya, "amikor annyi szebbnél szebb ruha is van!" ...és itt kezdődik az anya győzködése. Ennél a jelenetnél nincsen győztes, mindenki rosszul érzi magát a végén, bárkinek is sikerül meggyőzni a másikat!

Ezért én sokkal jobban szeretem, ha otthon letisztázzák a menyasszonyok, hogy ezt a döntést nyugodtan bízzák rá, hiszen ez az ő nagy napja lesz elsősorban! A barátnővel történő próbálás sem mindig szerencsés, mert nem biztos, hogy tudja, hogy mi áll jól nekünk, és nem csak azt vizsgálja, hogy melyik a legdivatosabb ruha.

Természetesen a vőlegényre sem számíthatunk, hiszen még ma is erősen tartja magát az a szokás, hogy esküvő előtt nem láthatja meg a menyasszonyi ruhát, mert szerencsétlenséget hozhat a házasságra. Ha valóban hiszünk ebben a szokásban, akkor azért nagy volumenekben azért tisztázzuk le a vőlegénnyel, hogy milyen ruhák ne jöjjenek szóba! (Nehogy elájuljon, amikor meglát egy szűk miniruhában, vagy egy hófehér esküvői nadrágban, amikor ő a romantikus esküvői ruhás menyasszonyára vár a templomban!)

A legszerencsésebb megoldás, ha van lánytestvéred, vagy sógornőd, vagy egy olyan valakid, akiben feltétel nélkül megbízhatsz!

Fontos még, hogy a próbára vigyél magaddal olyan magasságú cipőt, amit majd az esküvőn is viselni fogsz, valamint olyan melltartó legyen rajtad!
Ez is nagyon fontos, hiszen van olyan melltartó, ami teljesen megemeli a mellet, és szépen kitölti a ruhát.
Ha ilyenben kölcsönzöl, de az esküvőre egy csodálatos, de másmilyen stílusút vásárolsz, másképpen állhat rajtad a ruha!
Vigyázzunk a melltartó vásárlásánál arra is, hogy elsősorban ne a nagyon csipkés változatot válasszuk, mert átlátszódhat a ruha alatt a csipkemintája, vagy kidudorodhatnak a csipkék, gyöngyök, masnik! (Ugyanez érvényes az bugyira is!) A legjobb a szép mély kivágású, kosaras, hófehér sztreccs melltartó.

Milyen stílusú ruhát válassz?
Általános szabály, hogy a vékonyaknak szinte minden jól áll. Az alacsonyak ne válasszanak olyan ruhát, ami derék alatt szabott, mert összenyomhatja őket. A teltebb hölgyek ne vegyenek fel nagyon stuccos ruhát hatalmas fodrokkal, keresztben futó mintázattal, mert még jobban erősítik majd. Válasszanak egy szép mély dekoltázsú sima vonalú ruhát (nem túl széles abronccsal), mert egy szépen díszített dekoltázs elvonja a figyelmet a fölös kilókról.
Mindenképpen javasolom a ruhákhoz az abroncsos alsószoknya viselését, mert ez adja meg a szoknya áramvonalát! Ma már olyan hajlékony, állítható, kiszedhető szuper abroncsok vannak, hogy nem kell attól félned, hogy amikor leülsz, felugrik a szoknyád a nyakadba!

Amikor kiválasztottad a ruhát, akkor tudsz választani hozzá kiegészítőket is. A legszerencsésebb, ha abban a szalonban választod a fejdíszt, ékszert, szütyőkét, és fátylat, ahol a ruhát is találtad, mert így biztosan egymással harmonizáló kiegészítőid lesznek.

Promber Gézáné Diana
esküvői ruha szakértő
Image 
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...