KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Az othonteremtők kézírása

Image Utasi Ilona szakértőnk írása
best Running shoes brandAir Jordan 1 GS

Miért is most vetődik fel az otthon kényelmének, harmóniájának gondolata? Mert január van, kinn csípős hideg, havas az időjárás, dudorász a szél, amitől egy kellemes menedék óvja meg az embert – az otthona.

A személyiség vonásai szerint mindenki máképp viszonyul az élettérhez, amely-ben lakik. Vannak akik menedéknek tartják, vagy inkább a vendégeiket kívánják elkápráztatni, de főleg a nők körében adódnak többen, akik igénylik, hogy kreativitásukat is megéljék lakásuk otthonossá alakításakor.

Aki a praktikus szempontokat tartja szem előtt e téren is, annak a kézírása is gyakorlatiasságot és racionalizmust sugall. Sorai egyenesek, írásképe nem túl eredeti, de jól olvasható, kidolgozott. Az álló, vagy enyhén jobbradőlt írás inkább lassú, a bekezdések szabályosak olyanok, mint a takaros virágágyak. A nyomás erős, az ékezetek alacsonyak, a betűhöz közeliek. A betűk kötésében lehetnek szöges kapcsolások.
Itt minden a helyén van, túlzásoktól mentesen és rendezetten. Még a sötét szobában is  pont ott van az elemlámpa, ahová a kereső kéz nyúl, amikor kialszik a villany...

Ha ellenben a hatáskeltés is szemponttá válik, mert a lakás gazdája élénk társa-dalmi életet él, akinek nagy vendégjárásra lehet számítani, ott a kézírásban is megjelenik ez a vonás.
A lendületes, nagybetűs és jobbradőlt írásképben gyakoriak az elegánsan díszí-tett nagy kezdőbetűk, mint a hatáskeltés eszközei. A kötés füzéres – ha van – és nyitott, a végvonalak szintén girlandos formájúak, tükrözve az író ember kapcso-lati igényét. Az oválbetűk (a, o, ö) jobbra nyitottsága a külvilág felé megnyilvá-nuló érdeklődés tükrei.
Ebben a kézírásban már lehetnek az érzelmeket mutató hullámos sorok, maga-san repülő ékezetek, mint ahogyan az ilyen ember otthonában is az ötletek néha váratlan hatást keltenek, nem mindig a kényelmet szolgálva...
Image
Az igazi „fészekmeleg” otthonteremtők lakásában még a vendég is „otthon” érzi magát. Nincsenek nagyívű lakberendezési megoldások, vagy „–izmusok”, de ott van a puha párna, ahol az ember háta megkívánja és ott a bögre, ahol a szomjas inna. A színek pedig simogatnak, jólesően beburkolnak és melegítenek.

Az ilyen otthont teremtők kézírása is harmóniát sugárzó és érzelemgazdag. 
Általában konzervatív, nincsenek benne szélsőségek, sem méretben, sem díszí-tésben. Ennek ellenére elegáns és könnyed, a nyomás a törzsvonalon van, ami reliefessé teszi az írást. Mérete közepes, a betűk gömbölyűek és kötöttek. A középbetűk dominálnak, az alsó zóna kicsi, de hurkos.
Az ÉN-kép betűkben kevés a zártság (a, o, ö), a betűket összekötő girlandok is szélesek, nyitottak. Az írás egyenletesen jobbradőlt, dinamikus, de nem gyors.
Az érzelmek jelenlétét az árnyalt, bársonyos vonalminőség és a kissé hullámzó sorok tükrözik.

Az a harmónia sugárzik a kézírásból, melyet az így író ember környezetére is képes kisugározni és ezáltal a béke szigetévé válik az otthona, ahol jó lenni, megpihenni, mert feltöltődik a lélek.


Utasi Ilona
(30 476 0009)
               

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...