KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Scrapbook ajándéktasak

Scrapbook ajándék tasak Mucsi Martina ötlete.
Adidas shoesM2k Tekno


Általában gondban vagyok, amikor valamilyen bérletet, jegyet, utalványt adok ajándékba. Jó, jó, borítékban, meg díszítsük ki, de az már olyan unalmas... Legyen inkább valami olyasmi, amit adott esetben később is tud használni az ajándékozott! Apukámnak készült az alábbi többzsebes ajándéktasak.






Image

Az elkészítése végtelenül egyszerű: annyi francia borítékra van szükség, ahány fakkot szeretnénk. Ezeknek a két felső fülét a ragasztócsík alatt levágjuk és készen is vannak a fakkok. Középen - és csak középen, kb. 5 cm szélesen! - összeragasztjuk őket ragasztóstifttel. Oldalt muszáj szabadon maradniuk, hogy utána könnyen széthajtható legyen a tasak.
Image

Utána veszünk egy vastagabb, kétoldalán mintás 30x30-as scrapbook-ívet és egyik oldalára rámérjük a tasakokat úgy, hogy azoknak a szélességére is hagyjunk borítékonként 1 mm-t.
Tehát először rámérjük lapjával, aztán jön egy pár mm-es csík, ahová "beülnek" majd a borítékok, aztán újra rámérjük a borítékokat lapjával, végül ismét pár mm a fenti lehajtás szélességéhez, aztán még egy tetszőleges szélességű fület is hagyjunk, amit ráhajtunk az egészre (ha egy borítékról volna szó, ez volna a ragasztós rész).
Ha mindenzt berajzoltuk, vágjuk körbe, a közbenső vonalak mentén karcoljuk, hajogassuk, aztán ragasszuk bele a borítékokat! Gyakorlatilag kész is, már csak a dekorálás van hátra!

Image

Lehet bele készíteni megfelelő nagyságú üdvözlőlapokat, pl. külön-külön, ha egy illetőnek egyszerre van névnapja-szülinapja vagy karácsony és szülinap, stb. (Nálunk apu szülinapja és az apák napja esett idén majdnem egybe, mindkettőre készítettem neki külön képeslapot.) A 30x30-as ívből még éppen kitelik két lapnyi, ami pontosan belefér a tasakba.


A lezárást egy vastag karton alapú fotófüllel oldottam meg, amit a tasak papírjával (a belső oldal színével) díszítettem, koptattam és kapoccsal rögzítettem. Az egész tasakot tintáztam a szélein kívülről, szerintem egy efféle "bríftasni" úgy néz ki jól, minél viseltesebb.
Image
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...